Şu bir kaç aydır sürekli bu soruyu soruyorum, neden ögrenci sıkıntısı çekiyoruz, biliyorum piyasada bu kadar kalifiye personel ihtiyacı varken, programlama konusunda başlangıç seviye bilgisi olan kişilerin, kendilerini sürekli geliştirmek istemediklerini anlamıyorum.
İnsanlar hemen yüksek maaşlı işler istiyorlar, özellikle yeni mezunlar. Halbuki kendi kanım şu yönde;
okul yani üniversiteden alınan diploma yanlızca bir referans olmalıdır. Tıpkı sürücü ehliyeti gibi, ehliyetiniz var olması çok iyi araba kullanıyorsunuz anlamına gelmiyor ve ralliye katılmaya hazır oldugunuz anlamınada hiç gelmiyor.
Okul bize yazılım alanında bir marka veya firmanın ürünlerini anlatacak diyede bir durum yoktur. Okul size yanlızca gerekli doneleri verecek.
Siz kendinizi geliştireceksiniz. Güncel teknolojileri takip edip kendinizi sıkı tutacaksınız.
Şu an popüler olan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayan Microsoft un .Net ise onu ögrenmek lazım. Yarın başka bir şeyse ona odaklanmak lazım.
Şimdi C# popüler yarın Java olabilir yada F# . Mutlaka bilgi sahibi olmak lazım giriş seviyesinde. Ama bu demek degil daldan dala atlayıp hepsini yarım yarım bilmek.
Mutlaka bir konuda uzman olduktan sonra, yeteneklerimi sürekli gelişmemiz lazım. Ve bizim meslegimiz bu konuda digerlerine hiç benzememekte. Diger mühendislik alanlarında fakülte ne ögrettiyse ömür boyu onu korumak yeterli bizim ki ise tam tersi, siz okula başladıgınızda populer olan bir teknoloji daha mezun olmadan geçerliligini kaybetme, yeni ve farklı versiyonları çıkmakta ve piyasa sizden adapte olup hatta uzman olmanızı beklemekte.
Gaziantep bir çok yazılım firması olmasına ragmen ve yazılımcı olmak isteyen genç sayısınında çok olmasına ragmen neden biz ögrenci bulamıyoruz hala bilemiyorum?