2012’nin başlarında, bomba gibi patlaması gereken bir haber, medyanın manipülasyonları ve suni gündemleri sebebiyle buhar olup uçtu. Ultra sosyal nesilin gündemine neredeyse hiç giremedi.
 
Benim çok önemsediğim bu haber, ne Twitter’da “trend topic” oldu, ne Facebook’da paylaşım rekoru kırdı ne de e-posta zincirlerine konu edildi. Hatta haberin videosunun izlenme sayısı, Ajdar videolarının yanına yaklaşamadı bile! Sadece o günün haber bültenlerine -sıradan bir haber gibi- konu oldu. O kadar!
 
Haber şu:
 
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız TÜBİTAK MAM’ı Ziyaret Etti
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BOREN desteği ile TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen ve borla çalışan “BOR MOBİL” aracını 6 Ocak 2012 tarihinde test etti.
 
Ulusal Bor Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Şükrü Öztürk tarafından, BOREN ve TÜBİTAK MAM işbirliğinde BOREN desteği ile yürütülen projeler hakkında bilgi aktarıldı. Bu kapsamda geliştirilen “Sodyum Borhidrür Yakıt Pilli Araç (BOR MOBİL)” ile ilgili detaylı bilgi alan Taner Yıldız, “BOR MOBİL” aracıyla bir test sürüşü gerçekleştirdi. 
 
Ziyaret sırasında Yıldız’a, Enstitü Başkanı Dr. Şükrü Öztürk, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Kıvanç Dinçer ve TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Sunullah Özbek eşlik etti.”

Görmezden geldiğimiz otomobilin bazı özellikleri:
-Bor ile çalışıyor (Türkçesi: benzine, motorine ihtiyaç duymuyor ve en önemlisi dünyada bilinen bor rezervlerinin %70’ine sahibiz)
-Ağırlığı, 1100 kilo
-Saatte 110 km. hız yapabiliyor
-3 kiloluk yakıt piliyle 150 km. yol alıyor
-Yerli üretim
 
Türkiye, böyle bir araç yapıyor ve oyuncak araba yapmış muamelesi görüyor. Ne kadar normal değil mi?
 
Kaynak : http://eskikafa.org/wp/2012/02/bor-mobil-onemsiz-bir-proje-mi/