Kıvanç beyin fotografları

15 Eyl 2009 In: hoş
Buyrun, sonunda siteyi atabildim ftp ye, Kıvanç Bahçeci nin fotografları...

kıvanç bahçeci  kivanc bahceci  kivanc bahceci




.LDF dosyasını temizlemek

8 Eyl 2009 In: .net
Bildiginiz üzere .LDF dosyaları veritabanına ait kayıt loglarını tutar ve veritabanının çalışması için gerekli değildir. Ancak herhangi bir felaket anında geri dönmeyi kolaylaştırır. Yapılan değişiklikleri not eder. Bu yüzden çoğu zaman veritabanından daha büyük olur.

LDF dosyanızı silecekseniz öncelikle veritabanınızın yedeği alın. Bunun ardından SQL server management da veritabanınızın üzerinde sağ tıklayın ve veritabanınızı "detach" edin.

Şimdi veritabanınızın ldf ve mdf dosyalarının oldugu klasörde log dosyasını ( *.ldf ) silin yada adını degiştirin. Bunun ardından Management Studio da "Databases" agacına sag tıklayıp Attach deyip veritabanınızın *.mdf dosyasını attach edin. Yalnız bu noktada LDF dosyası silmelisiniz. Bu yüzden OK demeden önce LDF yazan satırı seçin ve remove a tıklayın. Bundan sonra OK derseniz başarılı sonuç alırsız ve MS SQL yepyeni ve sıfır bir LOG (.ldf )dosyası üretir.

LDF dosyalarından tamamen kurtulabilmek mümkün değil. Ama bundan sonrası için boyutu daha küçük olsun istiyorsanız yapabileceğiniz şeyler var. Veritabanınız üzerinde sağ tıklayın ve properties > "options" dan  "recovery model" i "simple" seçin. Bu LDF dosyanızın bundan sonrası için çok daha küçük olmasını sağlar ve herşey LDF ye not edilmediğinden veritabanı çalışma performansı da artabilir. Ancak bu durumda felaketlerden geri dönüşler için daha sık veritabanı yedeği almanız gerekeceğini unutmayın. Karar sizin elbette.

Kolay gelsin. 

Ben Kimim ?

Celiker BahceciMerhabalar, ben Çeliker BAHÇECİ. 2004 den beri özel sektörde bilgisayar mühendisligi ve egitmenlik yapıyorum. Yine aynı yılın Ekim ayından beri sitemde .Net ile programlama ve hayat görüşüm ile ilgili makalelerimi yayınlıyorum. Blogum dışında Yazgelistir.com, mobilnedir.com gibi ineta kapsamındaki bir çok siteye Microsoft teknolojileri ile ilgili yazılar yazmaktayım.
Bu site ile sizinde hayatınızı anlamlandırmanızda bir parça katkımın olması dilegiyle...