Microsoftun pratikdeki ilk önerileri şunlar
 
-Harici Ekranlar
-Sensör kullanılan uygulamalar
-Saglık Görüntüleme Cihazları
-Robotics
-Giyilebilen cihazlar
-DataLogger lar 
-Ev Otomasyonları
-Endüstriyel Controller
-Para veya jetonla çalışan cihazlar gibi kullanım alanları önermekte.
 
.Net Compact framework min. 12 MB RAM ihtiyacı duyarken, Micro Framework içinse 300 KB RAM yeterli oluyor. 27 MHz lik ARM7 işlemcili 384 KB RAM ve 1 MB flash memory e sahip akıllı saatler .Net Microframework ile çalışmakta. .Net Micro Framework için önerilen minimum donanım gereksinimi
-ARM 7  ailesi  işlemci
-55 MHz
-8 MB RAM
-1 MB Flash Memory.

.Net  Microframe work için 32 bitlik işlemci şart. Piyasada 16 bit veya çift 8 bitlik işlemcilerde C veya assembly ile geliştirilen uygulamaların yerini, üretim maliyeti düşük ve çok az enerji harcayan 32 bitlik işlemciler almakta.

Micro Framework ne yapamaz?
.Net Micro Framework real-time bir sistem degil. Bir çok uygulama için oldukça hızlı ve yeterli olsa da, onu real-time sistem performansı beklememek lazım. 

Yazılımınız içinde kullanıdıgınız bir timer eger her 250 ms de tetiklenmesi gerekiyorsa, ISR (interrupt service routine) kesme işlemini gerçekleştirip istediginiz kodu çalıştırmakta birkaç milisaniye geç kalabilir.
Veya Garbage Collector çalışıp hafızada kullanılan alanlarını boşaltırken sizin kodunuzdaki threadler birkaç milisaniye bloke olabilir. Bunla beraber yazdığınız managed kod, native koda göre elbette bir miktar daha yavaş çalışacaktır. Güçlü donanımlarla bir nebze bunun önüne geçilebilir. Yazmış olduğunuz managed kodlar her an bir kesme istemiyse kesile bilir. Compiler  Just-in-time derleyemediği için kod ilk çalışmaya başladığında tamamıyla derlenmekte ve hafızaya atılmakta.