Nihayet elime bugün ulaştı cihaz. Biliyorsunuz Telit GM862, bir SIM kartı ile size GPS, GSM ve GPRS gibi nimetlerden faydalanma ımkanı sağlıyor. Lakin bir sorundan bahsetmek istiyorum size, GM862'nin giriş ve çıkış pinleri erkek bir molex konnektörle saglanıyor. Cüzi bir ücret karşılıgı Molexin karşı konnektörünü temin etmek mümkün ama bu işinize yaramayacaktır, bunun için bir PCB board imal etmelisiniz. Gaziantep'de nasıl temin etmek mümkün bilmedigim için (maliyetide yüksek olacagının tahmin ettigim) kartı biraz araştırınca şu alternatifleri buldum:

 

 
 

 
Birisi SparkFun a ait $29 digeri ise MikroElektronika $24. Bu kartları kullanarak Seri baglantı kurmak mümkün ama voltaj ve TTL level sorunu yaşamamak içten bile degil. Birde bunun için devre hazırlamak gerekecek.

Bu alternatiflerin dışında GM862 için hazır RS232 çıkışlı interface kartlarda mevcut, mesela SparkFan a ait bu kart gibi 
 
 
Bu cihazla tek yapmanız gereken GM862 modülünü MOLEX konnektörüne yerleştirmek ve 9 V elektrikle beslemek. Seri port üzerinden haberleşmeye hazır. Lakin benim kullandıgım interface biraz farklı. Ben şimdi ilk olarak C# ile bir kaç uygulama geliştirip daha sonrada .Net Micro Framework için bir uyarlayıp TahoeII üzerinde koşturmak istiyorum.

Bu sayede sahadan veya otomasyondan verileri toplayıp GPRS üzerinden veya SMS ile sunucuya bildirecek bir uygulamalar geliştirmeyi planlıyoruz. İşte benim modül ve interface
 
 
 


Gelişmelerden sizide haberdar etcem tabii ki.